Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 2
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 2 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 1 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Crvena testenina

Sastojci
- 500 g testenine
- 1/2 kg paradajza (paradajz pelat ili pire)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- peršunov list
- masline (kapari)
- mleveni biber
- bosiljak
- so
Priprema
- Na malo ulja propržiti naseckan crni luk, zatim dodati usitnjen beli luk.
- Umešati zgnječen svež paradajz ili paradaz pelat (pire).
- Naliti vodom, posoliti, pobiberiti i dinstati na umerenoj temperaturi 20 minuta.
- Na kraju dinstanja posuti bosiljkom i naseckanim peršunom.
- Skuvati testeninu u slanoj vodi, isprati je hladnom vodom i ocediti.
- Dobijenu smesu pomešati sa kuvanom i oceđenom testeninom i po želji dodati masline ili kapare.
Večera
Mafini sa višnjama

Sastojci
- 200 g višanja (bez koštica)
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 300 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 150 g pšeničnog brašna
- 100 g raženog brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g pečenih lešnika
Priprema
- Sjediniti jaje, šećer, ulje i vanilin šećer. Potom sjediniti brašno, prašak za pecivo, višnje i naseckane lešnike.
- Zatim kutlačom dobro izmešati sve sastojke. (Nemojte koristiti mikser).
- Kalupe za mafine pouljiti i posuti malo brašna. Pripremljenom masom puniti kalupe (do visine 3/4 kalupa).
- U zagrejanoj rerni peći mafine 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.
Napomena
Za večeru pojedite jedan mafin i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.