Voće po izboru - 2 narandže ili 2 jabuke ili 2 kruške ili 1 banana ili ekvivalentna količina sitnog voća, npr. šolja malina.
UN DIJETA RECEPTI
Svakoga dana celodnevni jelovnik za Vašu Un-Dijetu.
Smršajte u 3 koraka:
- Izaberite grupu u zavisnosti od dana kada počinjete dijetu
- Svakodnevno pratite recepte za izabranu grupu na našem sajtu
- Mršavite na zdrav način pripremajući recepte iz izabrane grupe
Svakoga dana u izabranoj grupi će se smenjivati recepti za proteinski dan, skrobni dan, ugljeno-hidratni dan i voćni dan.
UKOLIKO DANAS POČINJETE SA DIJETOM PRATITE RECEPTE IZ GRUPE 3
Savetujemo da Un-Dijetu započnete proteinskim danom. Stoga ukoliko danas započinjete sa dijetom, svakodnevno pratite recepte iz Grupe 3 , kojoj je današnji dan proteinski.
Ukoliko sa dijetom započinjete sutra, svakodnevno, počev od sutrašnjeg dana, pratite recepte iz Grupe 2 kojoj je sutrašnji dan proteinski.
VODENI DAN
Savetujemo da svakog 29-og dana dijete praktikujete vodeni dan. Vodeni dan podrazumeva da tog dana ništa ne jedete i ne pijete osim vode.
Ukoliko praktikujete vodeni dan potrebno je da sa narednim danom promenite grupu koju pratite i to na sledeći način:
- Prva grupa prelazi u četvrtu
- Druga grupa prelazi u prvu
- Treća grupa prelazi u drugu
- Četvrta grupa prelazi u treću
Ugljeno-hidratni dan
Doručak

Voće
Sastojci
Preporuka
Sušena aronija (na niskim temperaturama) predstavlja savršen dodatak Vašem svakodnevnom doručku. Porcija je niskokalorična, brzo stvara osećaj sitosti i ojačava Vaš imunitet. Izuzetno je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima.
Priprema
- U zavisnosti od vrste oprati ili oljuštiti voće i jesti u svežem stanju.
Ručak
Makarone sa blitvom

Sastojci
- 300 grama makarona
- 200-300 g blitve
- 1 praziluk (crni luk)
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- biozačina
- mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema
- Blitvu oprati i iseći na manje komade.
- Na malo ulja prodinstati usitnjen luk, šargarepu i paradajz. Potom dodati blitvu i naliti sa malo vode.
- Nastaviti sa dinstanjem još 10 minuta dok blitva ne omekša. Začiniti biozačinom i biberom.
- Skuvati makarone u slanoj vodi, isprti ih hladnom vodom i ocediti.
- Pripremljenu smesu pomešati sa kuvanim makaronama.
Večera
Punjene smokve

Sastojci
- 15 komada smokvi
- 30 komada polovine jezgra oraha
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g šećera
- 80 g maslaca
- šoljica vode
Priprema
- Smokve potopiti u mlaku vodu i ostaviti da omekšaju.
- Potom u svaku smokvu staviti 2 polovine jezgra oraha.
- Šećer, vodu i maslac pomešati i kuvati uz stalno mešanje dok se sastojci ne otope.
- Zatim smesu skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe. Smesu prohladiti.
- Na dlanu rastanjiti malo smese, u sredinu staviti smokvu i oblikovati kuglice.
- Na kraju dobijene kuglice uvaljati u mlevene orahe.
Napomena
Za večeru pojedite dve punjene smokve i obavezno jednu štanglu crne čokolade sa što većem procentom kakaa.